Baarmoeder als basis van de vrouw

baarmoeder

De baarmoeder heet uterus in het latijn. De U is de letter die de kom van een schaal voorstelt.  Een schaal draagt en kan bevatten – onze baarmoeder draagt ons kind, maar het draagt ook onszelf – ons vrouw-zijn. U is vorm van de maansikkel.  En we weten hoe de maan en onze menstruatiecyclus met elkaar verbonden zijn…

De baarmoeder is onze onderbuik – de plek waar we voelen en waar onze intuïtie zetelt – ons onderbuikgevoel. Alles wat een vrouw geboren laat worden begint in de baarmoeder. Het is de bron van onze creativiteit, onze potentie.

In onze baarmoeder begint ons moederschap. Daar voelen we het nieuwe leven groeien. Hier nestelt zich de jonge vrucht in de wanden van de baarmoeder. Of niet. En begint de cyclus opnieuw.

De baarmoeder is de plek waar we mogen ontvangen… Een energetisch ontvangen – waar we de schaal mogen zijn.  Het is de moederschoot – waar men het hoofd te rusten legt.

Veel vrouwen kampen tegenwoordig met ondraaglijke krampen, met heftige bloedingen gedurende de hele maand, met onvruchtbaarheid, met een te schrale baarmoederwand. De baarmoeder schreeuwt! Er is een reden voor.
spiraaltjeDe baarmoeder is onze verbinding met Moeder Aarde – de baarmoeder van alle leven op aarde. Onze relatie met onze baarmoeder is direct verbonden met de relatie met Moeder Aarde. Hoeveel vrouwen zijn er niet die zich de vernietiging van de Aarde aantrekken en zelf de pil slikken om maar geen menstruatie te hebben. Of die chemische tampons dragen  of spiraaltjes plaatsen… Het sluit je verbinding met Moeder Aarde af. Elk geweld dat jij, vrouw, jouw baarmoeder aandoet, doe jij ook de aarde aan. Als je de relatie voelt tussen jouw baarmoeder en het respect dat jij voor haar hebt, als jij die relatie heelt, dan zal de aarde kunnen gaan helen.
In onze baarmoeder dragen we ook de herinneringen van onze pijnen in het verleden, soms karmische verwondingen van ons vrouwzijn. Abortus, verlies van een kind, verkrachtingen en aanrandingen… van ons en onze moeders.  Het vraagt moed om te helen… veel moed. Maar je kunt het!

Heb je daar hulp bij nodig? Dan mag je me mailen. Ik geef begeleiding aan dit proces of ken de juiste mensen om je naar door te verwijzen.

uterus_art

baarmoederkunst door Camila Carlow – http://eyeheartspleen.com

ilovemyuterusGeweldige Pinterest pagina I love my Uterus – daar gaat je baarmoeder van tintelen….

 

baarmoedermond

De levendige cyclus van de baarmoedermond in beeld gebracht.
Geweldig om te volgen wat is een vrouwenlichaam toch levend en geniaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s