Wie zijn wij

Wij zijn alle vrouwen.
De teksten worden veelal geschreven door Nicole E. Zonderhuis en van haar website komt van www.mooncraft.nl; Nicole’s website. Mail Nicole op info@mooncraft.nl.

De blogberichten  worden van internet en Facebook verzameld en bijééngebracht. Tips zijn welkom.

Nicole E. Zonderhuis heeft in 2001 een groep geleid  ‘Bloed als Gift’ waarin ze vrouwen bewust maakte van hun cyclus. De resultaten waren verbluffend; klachten en krampen verdwenen als men anders omging met deze bijzondere tijd. Nicole heeft diverse Moontime Teachings ontvangen van uit native tradities. In de loop der jaren is het haar gelukt deze teachings in de praktijk te brengen zoals bijvoorbeeld het reguleren van haar cyclus zonder pil oid, het breken van haar vliezen of loslaten van de placenta door afstemming op haar lichaam. Ook het volledig leven van de vrouwelijke seksualiteit is haar specialisme geworden. Ze is open dit met andere te delen.

Na jaren Volle Maancirkels is Nicole samen met Marike in 2010 de vrouwencirkel Utrecht gestart na een bezoek van Grandmother Carola Esparza uit Chili. Myrthe, ook verbonden aan de Utrecht en Arnhem cirkel heeft toen de gesloten facebookpagina ‘vrouwencirkel’ gestart. Daar komen steeds zulke mooie links en berichten te staan dat het zonde is die niet permanent beschikbaar te hebben.

Zo ontstond deze website. Het voordeel van een blog is dat het mogelijk is om berichten te categoriseren en na te zoeken.

 

“In de loop der tijd brengt mijn pad me steeds weer naar vrouwengroepen. Ik ben een vrouw en kom uit een vrouw. Mijn moeder had geen broers, alleen 7 zussen. Mijn oma had geen broers en mijn overgrootmoeder ook niet. Ik heb geen zussen, alleen 2 broers. Misschien dat ik daarom mijn zusters graag opzoek.
Vergeleken met de band van vrouwen zoals ik dat op mijn reizen door Latijns-America tegenkwam, zie ik hoe anders wij vrouwen hier met elkaar omgaan. Het doet me pijn te merken dat vrouwen tegenwoordig al vroeg leren om elkaar te beoordelen (wat heeft ze aan?) in plaats van elkaar te steunen. De westerse geschiedenis van het vrouw-zijn is lang en de diverse gebeurtenissen, met name de komst van het Christendom, hebben deze sterke band van zusterschap verbroken. Ergens in onze westerse geschiedenis is de vrouw haar kracht kwijtgeraakt en vergeten of is het met geweld van haar afgenomen, zoals bij de heksenverbrandingen. Elke vrouw draagt iets van deze pijn in haar genen en elke man draagt iets van de schaamte en het schuldgevoel in zijn genen, en beide zijn inwisselbaar want mannen zijn in andere incarnaties vrouwen geweest en vrouwen waren mannen.
Het is nodig dat vrouwen weer bijeenkomen. Laten we naar elkaar luisteren, echt luisteren. Ruimte geven aan ieders eigen wijsheid. Aan elkaars stilte, verlegenheid. Ruimte geven aan elkaars ongehuilde tranen. Elkaar het gevoel geven dat je er mag zijn, dat je waardevol bent en bijzonder. Want dat zijn wij. Wij vrouwen vertegenwoordigen de creatieve kracht van de evolutie. Door ons wordt nieuwe leven geboren. Elke dag weer geven we geboorte aan wonderen. Stel je voor wat we kunnen creëren als we onze krachten bundelen….”

Nicole E. Zonderhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s