Over de site

Lieve mooie bijzondere Vrouw,

Er bestaan wezens die zich net zo voelen als jij, die meemaken wat jij meemaakt, die een lichaam hebben als de jouwe en toch net zo uniek zichzelf zijn. Je ziet ze elke dag, en toch zie je ze zo zelden. Het zijn je mede- zusters. Vrouwen zoals jij.

We zijn hier en tegenwoordig zo vervreemd geraakt van elkaar. Het doet me pijn te merken dat vrouwen tegenwoordig al vroeg leren om elkaar te beoordelen (wat heeft ze aan?) in plaats van elkaar te steunen. De westerse geschiedenis van het vrouw-zijn is lang en de diverse gebeurtenissen, met name de komst van het Christendom, hebben deze sterke band van zusterschap verbroken. Ergens in onze westerse geschiedenis is de vrouw haar kracht kwijtgeraakt en vergeten of is het met geweld van haar afgenomen, zoals bij de heksenverbrandingen. Elke vrouw draagt iets van deze pijn in haar genen en elke man draagt iets van de schaamte en het schuldgevoel in zijn genen, en beide zijn inwisselbaar want mannen zijn in andere incarnaties vrouwen geweest en vrouwen mannen.

Nu is het tijd om de kracht te hervinden en herinneren. Door het eren van het vrouw-zijn, je maancyclus, je kracht en kennis. Door het leren kennen van de namen en gezichten van de godinnen, zodat zij hun boodschappen in jouw dromen kunnen komen brengen, door het openen van je baarmoeder opent zich je creatieve kanaal zodat je jouw kracht kunt neerzetten in dans, zang en kunst.

Laten we naar elkaar luisteren, echt luisteren. Ruimte geven aan ieders eigen wijsheid. Aan elkaar stilte, verlegenheid. Ruimte geven aan elkaars ongehuilde tranen. Er wordt niets van je verwacht behalve er werkelijk willen zijn voor elkaar. Elkaar het gevoel geven dat je er mag zijn, dat je waardevol bent en bijzonder. Want dat zijn wij. WIj vrouwen vertegenwoordigen de creatieve kracht van de evolutie. Door ons wordt nieuwe leven geboren. Elke dag weer geven we geboorte aan wonderen. Stel je voor wat we kunnen creëren als we onze krachten bundelen….

“Vrouwen zijn in staat werkelijke blijvende verandering teweeg te brengen.
Maak je de vrouw krachtiger, dan verbeter je de wereld.”

 Laten we elkaar diep in de ogen kijken en onszelf in elkaar herkennen.

Deel hier je verhalen, inzichten, inspiraties en ervaringen met je zusters.
Er wordt al veel te weinig over gesproken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s