liefhebben of uitlachen- Amy durfde het aan…

Recent ging er een foto rond op Facebook van een vrouw die een mooie nette blootfoto van zichzelf op op haar timeline had gezet. Het was een prachtige professionele foto van een mooie volle vrouw. Haar buikje toonde ze zonder gêne als de godinnenbeeldjes uit de oudheid. De reacties op de foto waren gruwelijk. Er stond: “Wie denk je wel dat je bent om jouw vieze vette lijf zomaar te laten zien. Je zou jezelf moeten ophangen!”
Ik was in shock. Wat een trauma hebben we opgelopen van al die jaren magere modellen en glamour advertenties zonder vuiltjes. Daarom was ik zo blij met volgende filmpje.
Je moet het maar durven…. in je ondergoed op straat gaan staan met flink wat kilo’s overgewicht. Amy deed het. Met een blinddoek om, volledig in haar kwetsbaarheid. Aan haar voeten stond een bordje waarop stond: “Ik sta hier voor iedereen die strijd met de liefde voor zichzelf en de acceptatie van haar lichaam. Elk lichaam is mooi. Teken een hartje op mijn lichaam om mijn zelfliefde te ondersteunen.”


En om de zelfliefde voor het lichaam nog wat kracht bij te zetten het schokkende verhaal van Eve Ensler over de relatie met haar lichaam.

https://embed-ssl.ted.com/talks/eve_ensler.html

Dit bericht werd geplaatst in Lichaam. Bookmark de permalink .

Een reactie op liefhebben of uitlachen- Amy durfde het aan…

  1. Inge zegt:

    De video: Liefhebben of uitlachen…wat een moedig en prachtige videoboodschap! En de reacties, daar werd ik ook blij van. Deze op FB gedeeld. Dan de 2de: Het verhaal van Eve Ensler. Ik beluisterde deze video als een ‘boeiend, inspirerend levend schilderij’. Zij, als een schilderes die bezield haar penseel hanteert tot het voortbrengen van KunstWerk. Prachtig. Nicole, dank je wel voor het delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s