Meer maatje plus in de modewereld

“Voor zijn modeshow in Parijs op 26 september 2013 ruilde de Amerikaanse ontwerper Rick Owens zijn gebruikelijke lange, dunne modellen in voor stevige, gespierde studentes die aan stepping doen. “Daarbij is het ritme en het geluid van het klappen en het voetenwerk net zo belangrijk als de bewegingen. Het resultaat was verrassend, vernieuwend, en imponerend en laten we hopen, trendsettend.” – Milou van Rossum, redacteur Mode.”
bron: http://www.nrc.nl/inbeeld/2013/12/28/een-onvolledig-verhaal-van-2013/

Een opmerkelijke show was het zeker. Lees ook het commentaar van Jennifer Stevens,  the Fashion & Marketing Coordinator of ZINK Magazine.

Ik zag de foto en het bericht in de NRC en het klonk heel positief. Toen ik even verder zocht zag ik dat de naam van deze collectie VICIOUS WOMENS is. Beetje jammer dus dat dan voor boosaardige vrouwen stevige vrouwen worden ingezet.

De inspiratie voor de mode begreep ik toen ik het commentaar onder het filmpje zag: For those of you who don’t know,  “the tradition of stepping is rooted within the competitive schoolyard song and dance rituals practiced by historically African American fraternities and sororities, beginning in the mid-1900s”.  http://en.wikipedia.org/wiki/Stepping_(African-American).

De modeontwerper had een filmpje gezien met ‘steppende’ booskijkende vrouwen en vond dat helemaal passend bij zijn collectie, zegt hij in een interview. Het ging om dit filmpje; best indrukwekkend. Het heeft wat weg van de Maori krijger dansen.

Meer over de achtergrond van deze collectie en de dansers.

Dit bericht werd geplaatst in Lichaam, mannen over vrouwen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Meer maatje plus in de modewereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s