Zusterschap

tekstfragment uit het boek ‘De dertien oorspronkelijke clanmoeders’ van Jamie Sams. blz 255.:

De zusterschap zal krachtig worden als vrouwen elkaar als gelijkwaardige delen van het geheel zien. In een kring van vrouwen is geen ruimte voor een pikorde. Leven, eenheid, en gelijkheid voor eeuwig, dat is de grondregel in de kring van de zusterschap die harmonie waarborgt. Iedere vrouw wordt gevraagd om haar deel bij te dragen, om haar gaven, talenten en vaardigheden te ontwikkelen.
Alle vrouwen krijgen waardering voor wat zij als individu bijdragen aan het geheel. iedere vrouw is haar eigen rechter. De waarheid van haar daden en de integriteit van haar woorden zorgen ervoor dat zij een voorbeeld wordt. De vrouw zal de beperkingen, angsten en uitdagingen in zichzelf moeten zien en moeten genezen. Alleen dan kan zij de belichaming van haar persoonlijk visioen worden.

Als iedere vrouw haar zelf eert komt er meer zuivere creatieve energie vrij die gebruikt kan worden ten behoeve van het geheel, ten behoeve van een andere houding jegens het leven. Als vrouwen zich niet meer verloren voelen en anderen vragen wat ze moeten doen of hoe ze moeten leven, zullen er in onze wereld grote veranderingen optreden. Natuurlijk moeten onderlinge vriendschappen en banden tussen vrouwen gebruikt worden. De steun van andere vrouwen die dezelfde weg hebben bewandeld is heel belangrijk. Deze vorm van ondersteuning is ingebed in waarheid. Haar basis is genegenheid, ze wordt gegeven zonder projecties of veroordeling. Een veilige plaats creeeren om gedachten uit te wisselen en elkaar op een respectvolle manier alternatieven aan te reiken, dat is een gezonde en productieve vorm van ondersteuning.

Dit bericht werd geplaatst in Tradities, Vrouwencirkel, Zusterschap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s