Wijze Vrouw

In de vrouwencirkel komt de wijze vrouw tot leven. Een wijze vrouw is een vrouw die in staat is om de spirituele dimensie van het bestaan in haar dagelijkse leven vorm te geven. Een wijze vrouw leeft een spiritueel leven. Spiritueel leven heeft te maken met zelfkennis, betrokkenheid, overgave en de verwezenlijking van innerlijke kracht. Een wijze vrouw wil een vrouw zijn. Zij manifesteert zichzelf zonder terughoudendheid. Zij staat als een rots in zichzelf. Zij eert en geniet van haar lichaam als de manifestatie van de godin. Zij eert in zichzelf en door haar wijze van leven de bron van alle leven, welke de liefde is. Zij weet wie zij is. Zij heeft geen verhaal meer nodig om de verschijnselen in haar bestaan te legitimeren. Zij is zich bewust van de verbinding en de eenheid van al het leven. Dat wij samen zijn en niet onafhankelijk van elkaar door het leven gaan. Zij is bereid te vragen wat zij nodig heeft. Zij is genereus, vol compassie voor al het leven en het leed, in welke vorm dan ook, op aarde.

Een wijze vrouw is doorzichtig. Zij houdt zich niet meer vast aan haar kennis, vaardigheden, deskundigheden, bezit en ervaringen. Zij begrijpt het mechanisme van het denken en de reactie van de emoties op het denken. Zij heeft de egokrachten zoals angst, hebzucht, ijdelheid, lust en jaloezie in zichzelf beteugeld. Zij is beschikbaar in het moment. Haar aandacht is vrij. Zij ziet door de fysieke manifestatie van de dingen heen en herkent het wezen in alle verschijningsvormen. Zij is bescheiden. Zij kent haar plaats en haar taak. Zij leeft om het bestaan te dienen. Zij is beschikbaar voor dat wat er in het moment van haar gevraagd wordt. Een wijze vrouw is geduldig. Zij is moedig omdat zij de weg van het hart volgt, ook als dat betekent dat zij er dan helemaal alleen voorstaat. Zij kent haar beperkingen en talenten en weet op een creatieve wijze zichzelf te wijden aan haar taak. Zij leeft in overgave omdat ze kan vertrouwen. Ze weet dat wanneer zij met open vizier leeft, alles in haar leven verwelkomt, onvoorwaardelijk, dat er dan niets te vrezen valt. Zij is voorbij de angst. Omdat ze weet dat de dood een illusie is. Het fysieke leven is een fragment van de eeuwigheid. Het lichaam, de fysieke manifestatie van de ziel, van bewust Zijn, doet op aarde een ervaring op. Het bewust Zijn wordt zich in deze fysieke manifestatie van zichzelf bewust en dient zodoende de evolutie.

Zij herkent zichzelf als een manifestatie van de universele scheppende kracht, van de liefde die het universum creëert en bijeen houdt. In zichzelf verwerkelijkt zij de dialoog tussen hemel en aarde, zodat zij een medium kan zijn voor die scheppende kracht, zonder dat zij het resultaat voor zichzelf claimt.

Zij staat in verbinding met de fijne vormen van leven, die alleen waargenomen kunnen worden met de innerlijke zintuigen. Zij vertrouwt op haar intuïtie en verbeeldingskracht, haar dromen en visioenen. Zij opent poorten naar een grotere werkelijkheid voor hen die zoeken.

Een wijze vrouw is furieus als zij een leugen ontmoet. Zij spuwt vuur als het nodig is, om ruimte te maken voor het licht van de waarheid. Zij is zacht en kwetsbaar in haar liefde. Haar liefde is onvoorwaardelijk en onpersoonlijk.

Zij is iemand waar je geen vat op kunt krijgen, zij is niet te be-grijpen. In haar ogen zie je de oceaan, zij spiegelt jou. In haar kom je vooral jezelf tegen. Een herkenning en een erkenning die de weg vrijmaakt voor jouw eigen transformatie. Een wijze vrouw is een gids op ieders pad. Zij behoudt de schaal waarin het vrouwelijk principe kan indalen en tot leven komen in ieder die zich door haar laat raken.

Een wakkere vrouw is een wijze vrouw
In de wijze vrouw wordt het vrouwelijk principe verwerkelijkt op aarde. Zij kent geen leeftijd. Zij leeft in ieder van ons. Wij hebben haar nodig. Zij is ons erfrecht en zij geeft ons het recht om daar waar nodig in te grijpen. Wij hoeven niet meer machteloos te blijven toekijken. Het is tijd om wakker te worden en in beweging te komen. De beweging is naar elkaar toe. Samen brengen wij het vrouwelijk principe, de onvoorwaardelijke liefde, de scheppende, leven gevende kracht in actie.

Edda van der Hoeven – Nieuwhart

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Godin/Wijze vrouw, Verhaal, Vrouwencirkel, Zusterschap. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wijze Vrouw

  1. Roos de Hoog zegt:

    Prachtig verwoord! Je woorden resoneren, dank je wel! ❤ Roos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s